Kater

Naar de klote

Kater

Niet best dit. Mijn hoofd bonkt en mijn keel voelt als schuurpapier. Rustig in bed blijven liggen en diep ademhalen dan maar. Ik hoor de kerkklokken galmen. Wat een herrie, niet fijn voor mijn hoofd. Wat is tegenwoordig eigenlijk nog de toegevoegde waarde van kerkklokken? vraag ik me af. Is het bedoeld om de laatste dwalende zielen op zondagochtend alsnog naar binnen te trekken? Of is het gewoon bedoeld om mij op zondagochtend mijn bed uit te krijgen? Waarschijnlijk dat laatste, maar denk niet dat ik al in staat ben om zonder wankelen mijn bed uit te komen. Bloody hell, waarom doe ik dit toch steeds? Oja. Hihi, ik glimlach van binnen. Ik weet al weer wat de oorzaak is van mijn huidige belabberde staat. Flitsen schieten door mijn hoofd.

Vette progressieve house knalt door de club, Lin dansend in haar felgroene strapless jurkje met een leeg wodkaglas in haar hand. Wij beiden in een uitgelaten stemming en pijn in ons buik van het lachen. En dat alles in een overvolle donkere club waar we bijna deel uitmaken van het meubilair. Deze avond is het zo druk dat we ondanks dat we lam zijn toch niet om kunnen vallen. Lin blaast een kushandje naar een oude bekende, ik knipoog naar de blonde jongen achter de bar die mij vorige week heeft toegevoegd op Facebook. Barjongens moet je in ere houden. Altijd fijn die gratis drankjes.

Vanuit mijn ooghoek zie ik een gozer sneaky dichterbij komen. Het is overduidelijk dat de drugs hem tot een karikatuur van zichzelf heeft gemaakt. Hij zit er helemaal in. Een zonnebril staat scheef op zijn hoofd en zogenaamd zwoel baant hij zich een weg door de dansende massa. Voordat hij zijn mond open kan doen, schieten Lin en ik al in de lach. Met zijn staart tussen zijn benen druipt hij weer af. Zogenaamd zwoel op zoek naar zijn volgende prooi. Lin tettert in mijn oor ‘Raar spul die drugs... Ze denken echt ineens Brad Pitt te zijn.’

We proesten het voor de zoveelste keer die avond uit van het lachen, nog meer buikpijn. Lin trekt een rare bek, pakt mijn heupen vast en doet de stuntelige danspasjes van de jongen na.

‘Hey schatje,’ hijgt ze op gluiperige toon in mijn oor. Ik kijk haar zogenaamd gevleid aan en knipoog dan naar haar.

‘Wat ben ik toch blij met Mick, dat is tenminste een echte vent!’

Lin knikt en geeft me een kus op mijn wang.

Hihi, was weer leuk vannacht. Volgende week weer. Ik draai me op mijn zij en droom weer weg. Het is nog geen tijd om op te staan.

Dit wordt een mooie dag