1. Woensdag.

Wurggreep #sweekstarsfinalist

1. Woensdag.

Met een klap sloeg haar hoofd tegen een harde ondergrond aan. Haar ogen waren dichtgedrukt door een band die strak om haar hoofd gebonden zat. De lap in haar mond smaakte naar zeewater. Ze probeerde haar handen te bewegen maar metaal sneed in haar polsen. Handboeien. Iemand had haar geboeid, geblinddoekt en gekneveld. Ze pijnigde haar hersenen. Waar en wanneer was dit gebeurt? Maar ze kon zich niets herinneren wat haar in deze situatie bracht. Haar oren suisden.

Haar benen lagen strak tegen haar bovenlijf opgevouwen in wat voelde als een metalen kist. Ze wilde ergens tegenaan bonzen maar door de beperking in bewegingsruimte kon ze niets. Even leek het of ze iets omhoog werd getild om dan weer met een klap op de bodem terecht te komen. 

Ze concentreerde zich op de geluiden om zich heen. Ergens in de verte klonk een licht gezoem. Zou het een automotor kunnen zijn? Als dat het geval was, dan was het wel een stille. Weer dat gevoel. Maar nu hield ze op tijd haar nek gespannen zodat ze niet met haar hoofd ergens tegen aankwam. 

Het leek alsof ze vervoerd werd. Zat ze dan toch in een auto? Met haar vingers voelde ze angstvallig of er iets was wat haar een aanknopingspunt gaf, maar ze kwam nergens bij. Alleen de lucht van zeewater drong zich weer aan haar op. Na wat voelde als een te scherpe bocht, schoof er iets langs haar arm. Het was warm, maar ruw met wat leek op ribbels. Het schoof weer terug. Nu kon ze er met haar vingers langs. Rubber. Na nog eenzelfde bocht voelde ze ook een rits. Een wetsuit, schoot er door haar heen. 


Ze kende maar een persoon met een wetsuit en een elektrische auto. Maar hij zat vast op verdenking van moord en verkrachting.

2. Drie dagen eerder.