Onze reis met het SS Rotterdam

Onze reis met het SS Rotterdam

Onze reis met het SS Rotterdam

In juni 1963 boarden mijn man, ikzelf en ons zoontje van 6 maanden het SS Rotterdam om na een verblijf van 10 jaar in New York City terug te keren naar Nederland. We werden uitgezwaaid door vrienden met hun kinderen, toendertijd konden ze nog gewoon even mee aan boord om afscheid te nemen!

Wij hadden een fantastische ‘vakantie’ aan boord, een ware cruise. Smooth sailing, vriendelijke mensen, vooral de stewards en obers. Ons zoontje Jan Alois was de jongste passagier aan boord.

We speelden shuffleboard, zwommen in het riante zwembad en genoten van het uitzicht vanuit de comfortabele lounge stoelen.

Ook de maaltijden waren een mooie beleving en prima verzorgd, soms prachtig opgemaakte buffetten met ijssculpturen.

De reis duurde 7 dagen en bij aankomst in iedere haven was het een beetje feest. Vanuit de laatste stop in Le Havre voer het schip naar onze eindbestemming, de haven van Rotterdam.

Wij hebben hele mooie herinneringen aan deze bijzondere reis.

In 2015 hebben mijn dochter, mijn kleindochter en ik nog twee overnachtingen geboekt op het schip in de haven. Dat was ook weer een mooie ervaring om de herinneringen met hun te delen. Mijn zoon heeft hetzelfde met zijn gezin in de zomer van 2016 gedaan. Een foto is gemaakt op een van de shuffleboards, dezelfde plek waar een foto van hem als baby werd genomen tijdens deze onvergetelijke reis in 1963.

 

Chris Huisman, Geleen