Pen en Papier

Pen en Papier (#MicroBrief)

Pen en Papier

Pen was verliefd op Papier. Maar Papier hield meer van Stift. Ze liet zich graag door hem versieren, of ze speelde met de kleuren van Potlood, of Krijt. Maar Pen? Nee, hem zag ze niet staan. Ze gaf niets om letters, woorden, of zinnen. Hoe graag hij haar ook wilde beminnen met brieven en gedichten, ze hield meer van beelden dan van tekst op haar bladzijde.

Pen z’n inkt was op aan het raken. Toch bewaarde hij wat voor haar. Al was het slechts voor één keer dat hij zijn blauwe goed over haar uit mocht schrijven, het was het bewaren waard. Hij had zich wel eens tegoed gedaan aan Vloei en Plastic. Echter het gevoel dat hij bij hen kreeg was nogal vreemd. Vloei was te kwetsbaar, hij mocht haar amper aanraken. Plastic was veel te gladjes, haar onbetrouwbaarheid was duidelijk merkbaar.

Pen z’n inkt begon uit te drogen. Hij moest en zou Papier veroveren, al was dat het laatste wat hij deed. Hij moest een plan bedenken om haar aandacht te trekken en haar voorgoed Stift, en de rest te doen vergeten. Papier verdiende zoveel beter. Hij zou haar laten zien wat echte liefde was. En hij deed wat hij niet eerder deed. Hij ging volledig buiten zijn boekje. Hij tekende een hart op haar en omschreef met sierlijke letters zijn gevoel. Hij combineerde haar liefde voor het getekende, met zijn geschreven woord. En zo besefte Papier, dat bij een pen papier hoort.