Jouw geur

Jouw geur

Jouw geur

Soms kan een bepaalde lucht van alles bij je oproepen.

Zo heb je de geur van koekjes bakken bij oma; vrolijk, zorgeloos, licht en goudkleurig. De geur van een goede regenbui in de zomer; fris en schoon, het laat je zweven en zet je met beide benen op de grond, tegelijkertijd. Of de geur die je neus binnendringt als je langs een parfumzaak loopt, de geur van deftige dametjes en luchtjes die net niet goed bij elkaar passen.

In mijn hoofd is er ergens een hele kast met verschillende geuren. In elk laatje zit een geur met een gevoel, een beeld, een beleving.  De geur van nieuwe boeken, de geur van pas gemaaid gras of de geur van mijn pas gewassen kleding. Stuk voor stuk vrolijke geuren, stuk voor stuk goed opgeborgen om zo het laatje open te kunnen trekken zodra de geur mijn neus prikkelt. Maar zoals je misschien wel weet zijn niet alle geurtjes lekker. Sommige geurtjes zijn vies en naar.

Helemaal rechts onderin bewaar ik de naarste geur. Een odeur zo sterk dat het soms door mijn kastje heen kan lekken. De geur van jouw handen om mij heen, de geur van mijn gevecht, van wanhoop en paniek. De geur die mij tegen hield te leven.