Middernachtzon

Middernachtzon (#MicroDroom)

Middernachtzon

Je had gelijk. Als je de krioelende toeristen wegdenkt, is dit de meest desolate plek op aarde. Vanuit het noorden kleurt de zon de hemel en de Noordelijke IJszee in een magische oranjerode gloed. Een streep van licht laat het water branden en waaiert in onze richting uit in de golven. Hier eindigt het. 

In jouw droom reisden wij samen de hele wereld rond. We verdwaalden in de overvolle straten van Bangkok waar de geuren van de markt ons bedwelmden. Met boven ons het Zuiderkruis sliepen we op het zuidelijkste punt van Nieuw-Zeeland onder de sterrenhemel. Een bootje in Canada bracht ons tot vlak bij de Niagara Falls, waar het kolkende water van de watervallen ons doorweekte.

Vanuit jouw kilgrijze ziekenhuisbed bezochten we de piramiden van Gizeh en na een steile klimtocht in de donkere ochtend van Peru raakten we betoverd door de aanblik van Machu Picchu bij zonsopkomst.

Op elk werelddeel dat we bezochten liet je meer van jezelf achter. Voor jou ben ik op de laatste bestemming waar jij wilde zijn. Met mijn mouw veeg ik mijn tranen weg en open het blik. Onder de gloed van de noorderzon neemt de wind jouw laatste restje as mee.