Het najagen van een droom

Het najagen van een droom

Het najagen van een droom

Wormen hebben nooit bekend gestaan voor hun ambitie om grootse dingen te verwezenlijken. Hebben ze enorme wereldsteden gebouwd? Nee! Wetenschappelijke meesterwerken geschreven? Nee! De bodemkwaliteit van de grond onderzocht? Geen idee, waarschijnlijk wel!

De meeste wormen zijn perfect gelukkig met hun saaie bestaan. Maar één worm was niet zoals de meeste wormen, zijn naam: Timothy. Timothy was vastbesloten om zijn grootste droom te verwezenlijken, hij moest en zou van de grond gaan, eerst figuurlijk met die knappe slanke van twee wormengezinnen verder en daarna ook echt. Hij, Timothy Lumbricidea, zou als eerste worm ooit vliegen.

Zo kwam het dat Timothy zich op een zwoele lentedag een weg naar de oppervlakte baande. Met de herinnering van die knappe slanke nog vers in zijn geheugen voelde hij zich onoverwinnelijk. Vandaag zou hij vliegen. Aan de oppervlakte aangekomen strekte hij zich zo ver mogelijk uit naar de hemel, sloot zijn ogen en beeldde zich in dat zijn wormenachterste van de grond werd getild.

Na exact tien seconden opende hij zijn ogen weer. Groot was de vreugde die hij voelde toen hij de grond meters onder zich zag. Groter was zijn angst toen hij besefte dat hij in een vogelbek zat.