Mijn verhaal

Mijn Verhaal

Mijn verhaal

Toen het schip gereed was voor de maidentrip. Kreeg de bemanning van het schip 2x een entreebewijs om het schip te bezoeken. Zodat de familie ook kennis kon maken met het schip,die keken hun ogen uit,dat snap u wel zo kort na de wereldoorlog 2. Mijn oom die als kostganger bij ons thuis zijn domicilie had en in Rotterdam woonde. Kreeg als bakker van het eerste uur ook 2 kaartjes,omdat ik nog maar 12 jaar was,zijn mijn vader en zwager wezen kijken op het schip. Zij konden hun ogen niet geloven dat zo'n schip hier in Rotterdam gebouwd kon worden. Ik was stik jaloers omdat ik niet in de gelegenheid was, om het schip te bezoeken.

In de latere jaren was mijn oom omdat hij in Rotterdam woonde, altijd de klos om voor te bakken,als het schip weer naar zee ging die op dinsdag vertrok naar New York en 20 dagen later weer in Rotterdam terug keerde.

Dat voor bakken werd dan op maandag gedaan,het is nooit bij mij opgekomen om ooit te vragen een keer mee te gaan om te kijken.

Naar dat wereldwonder de SS Rotterdam,van 226 meter lang en 28 meter breed.

 

Toen het schip terug kwam en als hotel en Museum schip weer terug in Rotterdam was. Moest er een brandweer oefening gehouden worden met minimaal 1000 mensen en mocht ik als een van die 1000 daar bij zijn.

Dat was in 2009, zodat ik als nog aan boord mij kon vergapen aan het schip de SS Rotterdam. Met andere woorden 50 jaar later dan mijn vader en zwager kon ik mij vergapen aan de luxe op dat mooie schip.

En nu kan ik mij elke week verheugen op een bezoek aan het schip omdat ik nu al weer ruim 9 jaar als vrijwillige werkzaam ben op het schip en tot  tevredenheid van menig bezoeker die door mij rond geleid wordt op dat mooie schip.