PASSAGIERS S.S.ROTTERDAM OP HET GOEDE SPOOR ZETTEN

PASSAGIERS S.S.ROTTERDAM OP HET GOEDE SPOOR ZETTEN

PASSAGIERS S.S.ROTTERDAM OP HET GOEDE SPOOR ZETTEN

Op 9 oktober 1950 trad ik in dienst bij de Passage-Afdeling van de Holland-Amerika Lijn op de Wilhelminakade in Rotterdam, niet gevestigd in het mooie markante gebouw op de kop van de Wilhelminakade maar in de verbouwde loods "New York", langs het water gelegen, hetgeen practischer was i.v.m. de aankomende- en vertrekkende passagiersschepen.

In 1959 was ik aanwezig bij de tewaterlating van het s.s. Rotterdam bij Wilton Feyenoord, niet wetende dat ik vele malen met dit mooie schip zou meevaren tussen Southampton en Rotterdam als Landingsagent voor de passagiers.

In 1956 belande ik op de interne reisafdeling van de Passage-Afdeling, waar 3 medewerkers alle reserveringen maakten voor hotels en doorreizen binnen de USA en Europa, voor dooreizende passagiers, die in Canada of de VS en Rotterdam ontscheepten en moesten doorreizen naar hun uiteindelijke bestemming. Voor passagiers die vanuit Rotterdam wilden doorreizen zowel per trein als vliegtuig was een speciale service geregeld. Service heeft altijd hoog in het vaandel van de HAL gestaan.

Zo konden passagiers op o.a. het s.s. "Rotterdam" tijdens de overtocht van New York naar Rotterdam bij het kantoor van de Purser treinbiljetten incl. reservering bestellen voor hun doorreis van Rotterdam naar hun bestemming binnen Europa.

De medewerker in het Purser's kantoor noteerde tijdend de oversteek van New York naar Rotterdam de doorreiswensen van de passagiers en stuurde tijdig een telegram naar het kantoor in Rotterdam, opdat wij de nodige treinkaartjes met reserveringen konden aanvragen bij de NS.

Meestal een hele klus om voor iedereen de juiste verbinding te vinden die paste bij hun aankomst in Rotterdam, tenminste als het schip op tijd arriveerde in de ochtend.

Ongeveer drie dagen voor aankomst seinde kantoor Rotterdam dan een telegram terug naar het schip met de kosten van de bestelde treinbiljtten, opdat deze kosten door de Purser gecollecteerd konden worden tegen afgifte van een betaalbewijs.

De bestelde biljetten werden dan door een runner van onze afdeling opgehaald bij de NS (in dit geval bij Reisbureau Lissone-Lindeman in Rotterdam, zijnde de officiele vertegenwoordiger van de NS)

Twee dagen voor aankomst van het s.s."Rotterdam" (of ander  HAL passagiersschip) reisde ik dan per vliegtuig naar Londen en verder door per stoomtrein naar Southampton, met een tas vol treinbiljetten. Aldaar was  door ons kantoor in Londen een kamer gereserveerd in het Polygon Hotel.

De volgende ochtend arriveerde (als alles volgens plan verliep)  het s.s. "Rotterdam" in de haven van Southampton en begaf ik mij, samen met een aantal collega's van de afdeling Personeelszaken Zeevarenden, alsmede Nederlandse Douane- en Immigratie Autoriteiten, aan boord. Van de Purser kreeg ik een mooie hut toegewezen en gebruikte alle maaltijden met de passagiers.

Na vertrek van het schip uit Southampton begaf ik mij altijd direct naar het kantoor van de Purser om de passagiers op te roepen die een spoorbiljet besteld hadden en deze met de nodige informatie over de verbinding en reserveringen te informeren. Hiervoor had ik voldoende tijd, omdat het schip eerst nog de oversteek naar Le Havre ging maken.

Mochten er nog passagiers zijn die alsnog een biljet wilden bestellen, dan seinde ik dat direct naar kantoor Rotterdam en werd het spoorbiljet bij aankomst in Rotterdam aan boord gebracht en uitgereikt aan de passagiers.

Drie geuniformeerde vertegenwoordigers van de HAL assisteerden de doorreizende passagiers op het station in Rotterdam bij het vertrek van de betreffende trein.Er reisden vanaf Southampton ook altijd twee vertegenwoordigers van de KLM mee, om eventuele vliegbijetten te verkopen voor passagiers die per vliegtuig wilden doorreizen.

De Nederlandse Douane- en Immigratie Autoriteiten zorgden tijdens de reis van Southampton en Rotterdam voor de controle van de paspoorten en inden de eventuele invoerrechten, zodat alle passagiers bij aankomst in Rotterdam kant en klaar waren om te disembarkeren, na het lossen van de bagage.

Zodoende heb ik vele korte reizen gemaakt op dit mooie schip de "Rotterdam", waaraan ik mooie herinneringen heb overgehouden.

Toen de lijndienst op Amerika werd gestaakt kwam deze service uiteraard te vervallen, maar in al de jaren dat de HAL deze service heeft verleend, werd dit door de passagiers bijzonder gewaardeerd.

Nadien bleef ik nauw betrokken bij het vervoer van passagiers en bemanningsleden naar o.a.het s.s. "Rotterdam", daar ik het vervoer regelde per vliegtuig van zeer vele passagiers en bemanninigsleden van en naar het schip elders in de wereld.

Al met al kan ik terugzien op een bijzonder mooie tijd, buiten mijn andere werkzaamheden, wat betreft mijn betrokkenheid bij het mooie schip "Rotterdam", nu liggende als pronkstuk in de Rotterdamse haven.


Peter Cum

Werkzaam bij de HAL en later Zeetours Cruises(volle dochter van de HAL) van 1950 tot 1994

20 februari 2019