Hoofdstuk 1

Mijn herinneringen aan het ss rotterdam

Hoofdstuk 1

In  1995 besloten mijn man en ik, om een cruise te maken, en wel naar Alaska, en wel met het S.S  Rotterdam te gaan,ik ben geboren op Rotterdam zuid,en twee ooms van mij hebben toentertijd bij de r.d.m gewerkt,en het gesprek op verjaardagen ging o.a over het SS Rotterdam hoe een mooi schip het was , het model de zeeg de twee schoorstenen en ook het interieur was schitterend.

We scheepten in Vancouver in,waar de reis ging beginnen,we zagen walvissen  vele zalmen otters en bald eagles een soort adelaar,

Wij genoten van alle luxe aan boord, de ontbijten waar speciaal verse jus de orange werd geperst

De eitjes gebakken hoe je ze wilde hebben ,meestal de Sunny side up

De heerlijke diners ,en goede wijnen.

Aan boord was ook een oudere dame,ze werd kissing Anny genoemd en zij wilde kussen en dansen met officieren ook droeg zij elke dag een andere pruik.

Ze reisde van cruise naar cruise ,ze had op cruise een goede verzorging en aandacht die Anny in een bejaardenoord nooit gehad zou hebben.

 Ook was er een zeer rijke heer aan boord  die het aller oudste trainingspak droeg waarschijnlijk uit 1904

Ook het entertainment a klasse /aan boord was van grote klasse

Daarna dronken we elke avond de cocktail van de dag ,natuurlijk in de oceanbar ,in bijna elke zaal werd muziek gespeeld modern of klassiek.

Ook waren er verschillende orkesten aan boord.

Zagen o.a the osmond brothers, (kent iemand die nog)

Uiteindelijk wil je naar bed,en dan was je benieuwd welk dier er gevouwen was van de baddoeken op bed,en ook het mooie chocolaatje op je hoofd kussen.

De dag erop ging je meestal een dagdeel de wal op b.v Sitka Ketschikan Juneau bijzonder om te zien..

De daaropvolgende jaren hebben we op het m.s Rotterdam nog een deel van de wereldreis gedaan

en ook daar iets vreemds meegemaakt,maar daar gaat het nu niet over,deze allereerste cruise en dan naar Alaska vergeet ik nooit meer