1960 tot 1964 - 2009 tot 2018

Werken op het stoomschip Rotterdam

1960 tot 1964 - 2009 tot 2018

Op 11 oktober 1960 monsterde ik aan op het Stoom Schip Rotterdam V als derde scheepswerktuigkundige.  Ik had hiervoor als 4e scheepswerktuigkundige gevaren op de Java-New York Line [de lange reis genoemd bij de Holland Amerika Lijn] en was vanwege het overlijden van mijn vader via Egypte Suez- Cairo per vliegtuig naar Amsterdam gevlogen alwaar ik helaas na de begrafenis thuis arriveerde. Mijn bagage was achter gebleven op de Aalsdijk en kwam later aan in Rotterdam met een HAL schip. Ik moest mijn bagage zelf inklaren. Mijn bagage bevatte ook een vouwfiets die ik had gekocht in Singapore en gebruikt om te passagieren in de havens die we aandeden.

Op het ss Rotterdam kreeg ik een  hut op het boot dek vlak bij de lift naar de machinekamer. De hogere officieren woonden op het zonne-dek. Ik maakte twee overtochten naar New York alvorens het schip aan zijn Cruise periode van New York naar de Caribische zee eilanden begon om in februari af te sluiten met en wereldcruise van ongeveer 80 dagen vanuit New York naar Palma-Villefranche -Napels-Athene-Alexandrië-Port Said-Suez-Aden-Bombay-Colombo- Singapore-Bangkok-Hong Kong-
Keelung-Kobe-Yokohama-Honolulu-San Francisco-Acapulco-Bilbao-Cristobal- New York en een oversteek naar Southampton - Le Havre Rotterdam.

Mijn werk bestond uit het wacht lopen in de elektriciteitscentrale van het schip in continu dienst van 4 uur op en 8 uur af. Frisse lucht konden wij scheppen op het boot dek  naast de honden kennel bij de reddingsboten.

Na een jaar veranderde mijn werkplek naar het ketelruim waar ik de baas werd over de stoomketels die vooral tijdens manoeuvreren  rookloos moesten blijven opereren. Omdat mijn werkplek niet ruim bemeten was en we moesten staan heb ik lang gezocht naar bezigheden tijdens de wacht. Dit heb ik toen gevonden in houtsnijwerk met mesjes gemaakt van gebroken ijzerzaag blaadjes. Deze blaadjes werden op de slijpsteen vermaakt tot houtsnijmesjes.  In deze periode kregen opvarenden van de Hal walpasjes voor de USA met naam, geboortedatum en nummer en werden vingerafdrukken afgenomen. Mijn vingers zaten vol met sneetjes door het houtsnijden waardoor ik extra uitleg moest geven van de oorzaak van de sneetjes in mijn vingertoppen.

Totaal heb ik op het SS Rotterdam V drie wereldcruises gemaakt elk met een afstand van ongeveer 25.967 mijl is 47.400 kilometer. De vouwfiets gekocht in Singapore kwam hierbij goed van pas om wat van de wereld te zien. Op de laatste cruise heb ik de fiets voorzien van een solexmotor waardoor een bezoek aan het strand in Honolulu een peulenschilletje was want ik hoefde niet meer te trappen tegen de heuvels op en was de wachtpost bij de havenpoort gepasseerd voordat ze konden reageren op weg naar het Hawaï wakiki strand. 

In Bangkok heb ik met de fiets een boeddha beeldje uit een tempel gevonden en gekocht en in Japan natuurlijk een kimono de nationale klederdracht.

De periode 1960 tot en met 1964 heb ik ook gebruikt om het B1, B2 en C1 diploma scheepswerktuig-kundige te halen in Vlaardingen en Rotterdam. Ik ontmoette mijn levenspartner An Rots waarmee ik twee kinderen heb gekregen die allebei zijn gepromoveerd.

Voor iedere wereldcruise die startte in New York lagen we een week in Hoboken, een uitmuntende gelegenheid om een feestje te organiseren met drank uit Sint Thomas, [accijnsvrij] en vriendinnen van de Brittish officers club in New York waar we vaak dansten onder leiding van mrs Muir die er piano speelde en altijd om 12 uur middernacht eindigde met het Britse volkslied. Het was in deze club waar we leerden om beter Engels te spreken.

In 2009 kwam het stoomschip Rotterdam V  als hotel en congresschip in Rotterdam te liggen en heb ik gesolliciteerd als shiphost en er tot op heden gewerkt.