Spel over

Spel over

Spel over

“Verdomme, het moet toch ergens te vinden zijn”, zegt Luuk hardop tegen zichzelf. Al de hele avond is hij op zoek naar hints om verder te kunnen. Luuk negeert zijn rommelende maag en probeert zijn vermoeidheid te onderdrukken. Luuk steekt al zijn energie en tijd in het volgen van de aanwijzingen. Iedereen wil winnen, dus hij moet wel.  

De kleding uit zijn ladekast ligt verspreid over de vloer en aan de muur hangen volgekladde post-its. Hij is zijn boekenkast aan het doorspitten, als hij denkt aan de brief die vanochtend werd bezorgd. Een zucht van opluchting doorbreekt de stilte en Luuk haast zich naar de keuken, waar de brief ongeopend op tafel ligt.

Het kostte wat gepuzzel, maar Luuk heeft gevonden wat hij zocht. De letters uit de brief vormen de zin ‘De oplossing ligt in het water’. Lang nadenken hoeft Luuk niet, want er is hier in de buurt maar één meertje.

Luuk merkt dat hij klappertandt en hij beseft zich dat hij geen jas aan heeft getrokken. Gelukkig is het maar tien minuutjes fietsen. Na een tijdje merkt hij dat er een auto is die achter hem blijft rijden. Shit, hij wordt gevolgd. Hij versnelt en kijkt achterom om te zien of de auto hetzelfde doet. De kuil in de weg ziet hij niet.

 

“Luuk, je bent in het ziekenhuis”, hoort Luuk iemand tegen hem zeggen.

“We vermoeden dat je in een psychose bent beland.”

Luuk kan alleen maar denken aan het meer. Ze zijn hem voor geweest.