Vooruitziende blik

Vooruitziende blik

Vooruitziende blik

Je hebt het goed voor elkaar, op vele vlakken van je leven. Je man heeft lichtjes in zijn ogen en hij weet je keer op keer te verrassen. Met reisjes, lieve briefjes op tafel, chocoladeijs van de Italiaan. Met een onnavolgbare manier om alles net even anders te doen dan jij verwacht. Hij houdt je fris en maakt je blij.

Je werkt al jaren bij dezelfde werkgever, al ben je regelmatig intern overgestapt op een nieuwe klus. Het is een gouden kooi vol vakantiedagen en puike secundaire arbeidsvoorwaarden en op gezette tijden een loonsverhoging. Waarom zou je er weg gaan?

Je huis voelt als een waar thuis. Het biedt veiligheid, beschutting en gezelligheid.

Familie en vrienden omlijsten het geheel met hun warmte en hartelijkheid.

Wat kan je gebeuren?

Dat telefoontje. Of je meteen wilt komen. Je vader in kritieke toestand. Je geliefde en het verkeersongeluk. Je raakt ‘m kwijt. Je zus haar derde hartinfarct. De trap. De trap die je altijd het gevoel geeft dat je er een keer af zult lazeren en je nek zult breken. Als scheefwoner verlies je op den duur je woning, je weet het zeker: je raakt ‘m kwijt! Die onschuldige bloedtest die een verontrustende uitslag toont, de huisarts vermoedt terecht een tumor: je alvleesklier, dat ellendige ding. En is de uitslag goed, dan is het wel die leuke baan van je, ze zullen je ontmaskeren en je raakt ‘m kwijt. Einde oefening. Je raakt alles kwijt. 

Angst voor de angst wurgt je leven.