Open sollicitatie

Open sollicitatie

Open sollicitatie

Geachte heer Van Leeuwen,

Naar aanleiding van een onderhoud met een van uw werknemers solliciteer ik naar de functie van executive officer. Ik kan, vanuit mijn freelance-werkzaamheden als headhunter, per direct beginnen met het uitvoeren van de opdracht voor het management. Ik had uw bedrijf al langer in het vizier als werkgever.

Zoals u in mijn bijgaande cv kunt lezen heb ik eerder soortgelijke functies bekleed.  Gezien de aard van de werkzaamheden kan ik referenties alleen in een persoonlijk gesprek geven. Discretie, efficiëntie en effectiviteit zijn immers mijn sleutelwoorden. Ik kan u echter zeggen dat het tot ieders tevredenheid is uitgevoerd. Mijn scherpe argumenten weten mijn werkgevers altijd te overtuigen. Daarin ben ik immer bloedserieus, en ik neem het heft dan ook graag in handen.

Uw bedrijf biedt mij veel mogelijkheden. Groei is immers niet altijd het antwoord, zeker niet als het om overhead gaat. Dan moet er flink in de kosten worden gesneden, mijn specialiteit.

Ik zie ernaar uit in een gesprek met u nader kennis met u en het management te maken. Dat hoeft niet onmiddellijk met het mes op tafel, maar ik vertel u er graag over. Uitbetaling van mijn honorarium zal bij dit gesprek moeten plaatsvinden. Dat honorarium hoeft niet op het scherp van de snede uitgespeeld te worden, mijn tarieven staan vast; scherper zult u deze in mijn branche niet vinden. Ik ben een professional en zal geen tweede keer langs hoeven komen.

Hoogachtend,

Richard Sneyder