Ontdekkingsreis

Ontdekkingsreis

Ontdekkingsreis

Het witte vel vulde zich niet. De cursor wachtte in een ongeduldig ritme om de volgende stap te zetten. Zijn inspiratie was verdreven. De vrees om teleur te stellen en beneden niveau te presteren heeft het onbevangen enthousiasme voorgoed neergeslagen.


Ooit verkocht hij de ene bestseller na de andere. Zijn naam werd genoemd om onthouden te worden. Maar met de verkoopcijfers daalde zijn zelfvertrouwen en vermogen om als een onbevangen kind het fantasierijk te ontdekken.


Waar hij eens in de verste uithoeken van zijn fantasie school om tot rust te komen, lag nu achter iedere boom een mogelijke confrontatie. Angst en terreur lagen als een stel vechtlustige guerillestrijders te wachten tot hij hun grondgebied zou betreden. Het was verworden tot een horrorbos, waar je zelfs je ergste vijand niet heen zou sturen.


Hij staarde zijn tuin in. Een kat klauterde voorzichtig via de schutting het dak op. De kleine stadstuin, waarvan hij iedere vierkante centimeter kende, was altijd zijn fysieke toevluchtsoord geweest. Als klein jongetje droomde hij al weg bij voorbijdrijvende wolken tegen een zachtblauwe hemel - met de donkerblauwe schutting als veilig kader.


Wellicht werd het tijd dat hij over de schutting keek. Kon zijn geestesoog zijn eigen gruwelen niet meer aan: die van een ander had hij nog nooit gezien. De reis van zijn geest was dan weliswaar volbracht, die van zijn gestel kon de hele wereld nog aan.


Het werd tijd om de wereld te ontdekken, in de hoedanigheid zoals die was.