Nederlands

PRIVACY BELEID

1. Welke informatie verzamelen wij?

1.1. Persoonlijke informatie

We verzamelen de persoonsgegevens die je invult in je account. Dit omvat de informatie die je invult wanneer je je registreert op onze website en alle persoonsgegevens die je invult in onze website, zoals: je email, naam, adres, telefoonnummer, IP adres en auteursfoto’s. Ook kunnen we informatie verzamelen die in de gegevens zitten of over de gegevens gaan (metadata), zoals: de creatiedatum van een bestand of de locatie waar een foto is gemaakt wanneer je Sweek toegang geeft tot jouw locatie.

1.1.1. Verbinding met jouw Facecook profiel

Je kan je aanmelden op Sweek door middel van jouw Facebook account. Wanneer je voor deze optie kiest, zullen we toegang vragen tot data van jouw Facebook account. In dit geval zullen we dan toegang vragen tot jouw openbare profiel informatie en jouw email adres.

1.1.2. Data met speciale bescherming

In je account kun je je geslacht invullen. Dit is volledig optioneel: je hoeft dit niet in te vullen als je je hier niet prettig bij voelt. Informatie over je geslacht heeft speciale bescherminging onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

1.2. Account gebruiksgegevens op Sweek

We verzamelen gegevens over hoe je Sweek gebruikt, de interactie op het platform en andere informatie betreffende jouw activiteit op Sweek. Hier vallen verhalen, reacties, foto's en andere informatie. Ook kunnen we informatie verzamelen die in de gegevens zitten of over de gegevens gaan (metadata), zoals: de creatiedatum van een bestand of andere metadata van de bestanden die je uploadt.

1.3. Interactie en verbindingen

We verzamelen gegevens over hoe je onze diensten gebruikt, zoals wanneer je een account maakt, wanneer je inlogt, wanneer je acties uitvoert op de website en hoe vaak je dit doet. Ook vallen hier de gebruikers en verhalen die je volgt op Sweek onder.

1.4. Account gebruiksgegevens

We verzamelen informatie over hoe je Sweek gebruikt, welke inhoud je creëert, de functionaliteiten die je gebruikt en de gebruikers en verhalen waar je op reageert. Ook de tijd, frequentie en de locatie vanwaar je actief bent op Sweek. We bewaren en verwerken je gegevens op basis van de AVG regelgeving.

1.5. Apparaat informatie

Wij verzamelen informatie over de computers, telefoons, tablets en andere op het web aangesloten apparaten die je gebruikt om toegang te krijgen tot Sweek. We doen dat, zodat we de inhoud die je ziet op de apparaten, kunnen personaliseren en aanpassen. Zo kunnen we ons richten op het verbeteren van jouw gebruikerservaring op de apparaten die je het meest gebruikt. We gebruiken deze gegevens ook om acties te op te sporen die onze gebruiksvoorwaarden schenden.

De informatie die we verzamelen, omvat de fabrikant, het model, het besturingssysteem en de versie, de schermresolutie en de ID. Ook de gegevens die je ons toestaat te ontvangen via apparaatinstellingen, zoals toegang tot je GPS-locatie, camera, foto's en bestanden kunnen wij raadplegen. Ten slotte bevat het ook gegevens van de cookies die op je apparaat zijn opgeslagen.

2. Hoe gebruiken we deze informatie?

We gebruiken deze informatie om de diensten van Sweek te kunnen leveren en optimaliseren, inclusief deze die worden genoemd in onze gebruiksvoorwaarden. We doen dat op de volgende manier:

2.1. Om onze diensten te kunnen leveren en te verbeteren

We gebruiken de informatie die we hebben verzameld om Sweek mogelijk te maken voor onze gebruikers. Onder andere de verhalen die getoond worden, het tonen van jouw gepubliceerde verhalen aan andere gebruikers, contact en interactie met andere gebruikers, het personaliseren van de verhalen die je ziet en het doen van suggesties vallen onder onze services. Om deze services te bieden, gebruiken we jouw interactie, voorkeuren, interesses, locatie en instellingen op basis van de gegevens die we verzamelen.

  • Productonderzoek en -ontwikkeling: we zijn constant bezig om onze diensten voor jou als auteur te verbeteren. We gebruiken de informatie die je verstrekt en gebruiksgegevens, zodat we onze services kunnen onderzoeken, testen en verbeteren.
  • We gebruiken jouw gebruiksgegevens voor eigen onderzoek. We gebruiken deze informatie om statistieken te maken over hoeveel gebruikers Sweek heeft en hoe onze gebruikers Sweek gebruiken.

2.2. Om met je te communiceren en je te helpen

We gebruiken de informatie die we verzameld hebben om effectief met je te kunnen communiceren. We gebruiken je gegevens om je op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelen, je gepersonaliseerde marketingberichten te sturen, je advies te geven wanneer je vastzit, en je te helpen wanneer je hierom vraagt.

2.3. Metingen, analyses en andere zakelijke services kunnen bieden

We gebruiken de informatie die we verzamelen om geanonimiseerde gegevensrapporten over trends op Sweek voor onze zakelijke partners te maken. Dit zijn bijvoorbeeld rapporten over welke genres populair zijn, welke soorten verhalen veel interacties ontvangen en gegevens over het gebruik van Sweek in geografische gebieden.

2.4. Het controleren van de integriteit en beveiliging van het account

We gebruiken de informatie die we verzamelen om accounts en de activiteit van accounts te verifiëren om ongepast gedrag te voorkomen. Onder andere het detecteren, voorkomen en tegengaan van 'valse' accounts, spam en andere acties die de integriteit en veiligheid van andere gebruikers en Sweek ondermijnen.

3. Hoe delen we deze informatie?

We nemen jouw privacy zeer serieus. Daarom delen we alleen informatie die nodig is voor een effectieve werking van Sweek. We delen informatie als volgt.

3.1. Delen op Sweek

3.1.1. Inhoud die jij verstrekt

Wanneer je verhalen of berichten op Sweek plaatst, is de inhoud zichtbaar voor alle andere Sweek gebruikers. Hier vallen dus ook de opmerkingen over verhalen en alle verhalen die je hebt gepubliceerd onder (als je verhaal niet is gepubliceerd, is het niet zichtbaar voor andere gebruikers).

Daarnaast is jouw openbare profielinformatie ook zichtbaar voor alle andere Sweek gebruikers. Hieronder valt jouw gebruikersnaam, jouw schermnaam, beschrijving over jezelf (bio) en je profielfoto. We zullen jouw e-mailadres of andere contactgegevens niet zonder jouw toestemming delen.

3.1.2. Jouw interacties

Niet alle informatie over jouw interacties is zichtbaar voor andere gebruikers. Voor de deze interacties hebben we momenteel de volgende zichtbaarheid:

  • De verhalen die je hebt gelezen: andere gebruikers kunnen niet zien welke verhalen je hebt gelezen. Het enige dat andere gebruikers kunnen zien, is hoe vaak een bepaald verhaal wordt gelezen. We gebruiken de gegevens over de boeken die jij leest om dit aantal te berekenen.
  • Likes bij een verhaal: elke gebruiker op Sweek kan zien welke andere gebruikers een bepaald verhaal leuk vinden door middel van het aantal likes.
  • Volgen: elke gebruiker op Sweek kan zien welke gebruikers een bepaald verhaal of een bepaalde gebruiker volgen.
  • Directe berichten die je naar andere gebruikers verzendt, zijn alleen zichtbaar voor jou en de gebruikers naar wie de berichten worden verzonden. Daarnaast worden je berichten in een leesbaar formaat opgeslagen, zodat een kleine selectie van onze senior IT-medewerkers en ons senior Sweek-team deze berichten kunnen zien. Sweek raadpleegt deze berichten alleen in het geval van meldingen van ongewenst gedrag.

3.1.3. Inhoud die jij deelt, andere gebruikers delen of opnieuw delen

Overweeg welke inhoud je deelt via en buiten Sweek. Andere gebruikers hebben de mogelijkheid om links naar jouw inhoud te delen met hun netwerk binnen en buiten Sweek (bijvoorbeeld via sociale media).

Bovendien kunnen andere gebruikers mogelijk een schermafbeelding maken of inhoud van Sweek kopiëren en deze op andere platforms delen. Bijvoorbeeld van verhalen, opmerkingen en berichten die je naar andere gebruikers verzendt.

3.1.4. Informatie over jouw activiteit op Sweek

Andere gebruikers kunnen meldingen ontvangen over jouw activiteit op Sweek. Dit betekent dat als een gebruiker jou of een van jouw verhalen volgt, deze gebruiker een melding ontvangt wanneer je een update van een van je verhalen publiceert, of wanneer je een nieuw verhaal plaatst. Bovendien ontvangen gebruikers een melding wanneer jij reageert op hun verhaal of wanneer je op hun opmerking reageert of wanneer je een rechtstreeks bericht stuurt.

3.2. Delen met externe partners

We werken met enkele derde partijen die ons helpen bij het verbeteren en functioneren van Sweek. Daarnaast werken wij met derde partijen die geanonimiseerde analyses willen ontvangen over trends op Sweek. Wij verkopen nooit identificeerbare informatie over jou aan derden en we zullen dit in de toekomst ook nooit gaan doen.

3.2.1. Partners die onze analyse services gebruiken

We bieden onze analysepartners geaggregeerde en geanonimiseerde statistieken over trends op Sweek. Deze bevatten gegevens over welke genres populair zijn, welke soorten verhalen snel stijgen in populariteit, welke geografische regio's het meest actief zijn en andere inzichten in Sweek. Wij delen geen informatie die jou persoonlijk identificeert of deze partijen toestaat contact met je op te nemen.

3.2.2. Partners die ons helpen onze services te leveren en verbeteren

Sweek werkt met derde partijen die ons helpen onze services aan te leveren en te verbeteren. Wij werken met partners die ons helpen bij het verzenden van de juiste inhoud voor de Sweek app of de Sweek website. Deze partners hebben geen persoonlijk identificeerbare informatie over jou en zullen geen toegang hebben tot gegevens waarmee zij contact met je kunnen opnemen.

We werken ook samen met externe partners om contact met jou te onderhouden. We werken samen met deze partners om e-mails te versturen die jouw ervaring op Sweek verbeteren, zoals een activeringsmail na aanmelding en een e-mail met 'vergeten wachtwoord' wanneer je jouw wachtwoord bent vergeten. We werken ook samen met deze partners om je gepersonaliseerde marketingcommunicatie te sturen. Deze partners houden ook bij of je een specifieke e-mail hebt geopend. Om deze acties uit te voeren, hebben deze partners toegang tot jouw gegevens.

3.3. Wetshandhaving en juridische verzoeken

We delen informatie met wetshandhavingsinstanties of als reactie op juridische verzoeken wanneer dit vereist is. Zie de sectie 'Hoe reageren we op juridische verzoeken of voorkomen we schade' voor meer informatie.

3.4. Voor het maatschappelijk belang

We verwerken jouw gegevens om geanonimiseerde statistieken te maken die het algemeen belang dienen. Voorbeelden hiervan zijn het verstrekken van statistieken aan kranten, onderzoek, academici, en marktonderzoek.

4. Wat is onze wettelijke grond?

We verzamelen, gebruiken en delen informatie zoals hiervoor beschreven. Dit doen we op de volgende wettelijke gronden:

  • Met jouw toestemming: door het invullen van je gegevens of het verwijderen ervan, heb je zelf de controle over welke informatie we bewaren en delen
  • Om aan onze wettelijke verplichtingen te doen
  • Om aan onze algemene voorwaarden te voldoen
  • Omdat deze gegevens noodzakelijk zijn voor het functioneren van ons bedrijf. Dit omvat het leveren van een gebruiksvriendelijke, innovatieve, winstgevende self-publishing en mobiele dienst
  • Om essentiële belangen van jou of anderen te beschermen.

5. Hoe kun je je rechten onder AVG uitvoeren?

Onder de AVG regulering heb je het recht om toegang te hebben tot je informatie en deze informatie te bewaren, verwijderen en verplaatsen. Standaard heb je toegang tot al je persoonsgegevens en inhoud op Sweek. Je kunt deze gegevens eenvoudig bekijken en aanpassen op onze website door in te loggen met je account.

Daarnaast geeft AVG je ook het recht om bezwaar te maken tegen bepaalde gegevensverwerking en bepaalde verwerking te blokkeren. Dit omvat het recht om bezwaar te maken tegen het verwerken van je informatie voor marketingberichten. Je kunt dit recht uitvoeren door in je accountinstellingen aan te geven dat je geen nieuwsbrieven wilt ontvangen.

6. Gegevensretentie en accounts verwijderen

We slaan je informatie op totdat deze informatie niet langer nodig is om onze diensten te kunnen leveren of wanneer je account verwijderd wordt. Daarnaast ben je vrij om je persoonsgegevens en verhalen te verwijderen uit je account. Let op: het kan even duren voordat de verwijderde informatie van alle platformen is verdwenen.

Je kunt je gehele account laten verwijderen door ons een email te sturen vanaf het e-mailadres waarmee je je ook geregistreerd hebt op onze site. Wanneer je je account verwijdert, verwijderen we de volgende gegevens:

  • Persoonlijke informatie
  • Inhoud die je deelt op Sweek
  • Interactie
  • We kunnen gebruiksgegevens niet verwijderen, omdat deze niet rechtstreeks aan jouw account zijn gekoppeld

We verwijderen geen facturen, omdat we wettelijk verplicht zijn deze te bewaren.

7. Hoe reageren we op wettelijke verzoeken en op het voorkomen van schade?

We zullen je informatie raadplegen en delen met regelsgevers, justitie en anderen in de volgende gevallen:

  • Wanneer we een wettelijk verzoek ontvangen en we ter goeder trouw zijn dat we bij wet (in onze eigen jurisdictie of die van het wettelijke verzoek) verplicht zijn dit verzoek te honoreren.
  • Wanneer we te goeder trouw geloven dat het noodzakelijk is dat we meewerken aan onderzoeken die de dood of dreigend lichamelijk letsel aan ons, jou of anderen proberen te voorkomen.

Informatie die we verzameld hebben kunnen we langer bewaren dan eerder beschreven onder ‘gegevensretentie en accounts verwijderen’ wanneer deze informatie onderdeel is van een lopend wettelijk verzoek.

8. Hoe gaan we om met gegevens en hoe dragen we die over?

Gegevens die je op Sweek deelt, worden wereldwijd gedeeld met Sweek gebruikers wanneer zij toegang hebben tot deze gegevens, zoals inhoud (verhalen, opmerkingen) die je plaatst. Daarnaast delen we gegevens met derde partijen zoals beschreven in 'Delen met derde partijen'. Deze gegevensoverdrachten zijn noodzakelijk om de services van Sweek die worden beschreven in onze gebruiksvoorwaarden aan te kunnen bieden.

9. Hoe neem je contact met ons op

Als je vragen hebt over ons beleid of de manier waarop we informatie verzamelen, bewaren en verwerken, neem dan contact met ons op via internet of per post:

Online
privacy@sweek.com

Post
Sweek B.V.
Delftestraat 33
3013AE Rotterdam
The Netherlands

Als je een privacyklacht wilt indienen, richt je vraag dan aan Sweek’s functionaris gegevensbescherming (DPO). Eventueel kun je je ook richten tot de Autoriteit Persoonsgegevens.